LEPTIR_ZA_SAJT.jpg


Institut za ruralni razvoj osnovan je početkom 2017. godine kao direktan odgovor na odsustvo ili postojanje slabo razvijenih sistema direktne podrške akterima ruralnog razvoja.

Sa svojim sedištem u ruralnoj sredini, Institut za ruralni razvoj deluje kao inovativan sistem podrške razvoju ruralnih područja koji podrazumeva pružanje direktne i sveobuhvatne podrške poljoprirvednicima, preduzetnicima iz ruralnih područja, malim i srednjim preduzećima iz oblasti agrara,  ili drugih delatnosti sa sedištem u ruralnim područjima, zadrugama, seosko-turističkim domaćinstvima, udruženjima poljoprivrednika, udruženjima žena i udruženjima građana sa sedištem u ruralnim područjima i lokalnim samoupravama pri razvoju i implementaciji lokalnih politika ruralnog razvoja.

NEKE OD NAŠIH NAJZNAČAJNIJIH USLUGA SU:


- Pružanje informacija o dostupnim izvorima finansiranja Vaše investicije (subvencije resornog ministarstva, bespovratna sredstva, refundacija dela troškova investicije, subvencionisani krediti i krediti kod komercijalnih banaka)

- Provera, pomoć pri popunjavanju i/ili kompletna priprema i pribavljanje konkursne dokumentacije (po sistemu dokumenta u ruke) 
potrebne radi konkurisanja za finansijska sredstva

- Pomoć pri registraciji proizvodnje hane i pića, seosko-turističkog domaćinstva, udruženja, zadruga i  preduzetničkih radnji 

- Izrada biznis planova radi konkurisanja za kredite kod komercijalnih banaka i nekomercijalnih institucija i fondova.

- Izrada projektnih predloga za jedinice lokalne samouprave i udruženja poljoprivrednika, udruženja žena i udruženja građana sa sedištem u ruralnim područjima.

- Informisanje o IPARD II Programu i podrška  pri pripremi projekata za konkurisanje za sredstva iz ovog programa

- Izrada raznih vrsta studija i analiza 

- Pomoć jedinicama lokalne samouprave u kreiranju strategija ruralnog razvoja, programa poljoprivredne politike i akcionih planova za razvoj ruralnih područja.

- Pomoć pri pozicioniranju na tržištu, izradi marketing strategija, brendiranju proizvoda

- Zastupanje udruženja poljoprivrednika i pomoć u pregovorima sa otkupljivačima 

- Pomoć  i/ili celokupna organizacija ruralnih manifestacija, sajmova, konferencija i slično

- Podrška razvoju teritorijalnih partnerstava za ruralni razvoj (lokalno-akcione grupe/LAG)

Dodatne informacije o našim uslugama možete dobiti upitom kroz kontakt formu ili direktno putem:

Telefona: 061 235 96 93
Email-a: info@institut-ruralnirazvoj.com

Powered by WebExpress